![](https://zappnews.ro/uploads/6784249fbb7de.jpg)
Lifestyle
Calciul și lactatele: soluția împotriva cancerului intestinal
Un studiu de amploare realizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie a descoperit că creșterea consumului de calciu și lactate poate reduce riscul de cancer intestinal cu aproape 20%. Cercetătorii au analizat 97 de factori de dietă și impactul lor asupra riscului de cancer colorectal, pe un eșantion de peste jumătate de milion de femei.
Rezultatele studiului arată că o cantitate suplimentară de 300 mg de calciu pe zi este asociată cu o scădere de 17% a riscului de cancer colorectal. Consumul de alimente bogate în calciu, precum laptele și iaurtul, este legat de un risc mai scăzut de cancer intestinal. În schimb, consumul regulat de carne procesată poate crește riscul de cancer colorectal cu 8%.
Specialiștii afirmă că peste jumătate din cazurile de cancer intestinal pot fi prevenite. Consumul de alimente bogate în calciu și moderat de alcool sunt factorii cu cea mai puternică influență asupra riscului de îmbolnăvire. Aceștia susțin că calciul are un efect protector datorită capacitatii lui de a lega acizii biliari și acizii grași liberi din intestin, reducând astfel efectele oncologice.