autor: Alina Georgescu Alllinna@gmail.com
Postat: 02.12.2024 , 10:35 am

News

Descoperirea șocantă - Cum poate fi vindecată o boală gravă tot mai des întâlnită în România

Un stil de viață haotic și nesănătos, consumul excesiv de alcool și de alimente grase, dar și infecțiile cu virusuri hepatitice pot crește riscul de cancer la ficat. În ultimii ani, numărul cazurilor de această afecțiune oncologică a crescut alarmant. De obicei, semnele și simptomele unui ficat bolnav, precum icterul, greața, oboseala constantă, durerile abdominale și pierderea rapidă în greutate, devin evidente doar în stadiile avansate ale bolii. Cu toate acestea, cancerul hepatic poate fi tratat cu succes într-un centru medical specializat, unde se utilizează tehnici moderne de tratament.

După ce diagnosticul de cancer este confirmat printr-o biopsie hepatică, tratamentul este personalizat pentru fiecare pacient în parte, luând în considerare stadiul bolii și starea generală de sănătate a acestuia. Pentru a obține cele mai bune rezultate, tratamentul cancerului hepatic trebuie să fie complex. Acesta poate implica o rezecție hepatică, terapie țintită, chimioterapie, chemoembolizare sau radioterapie, în funcție de recomandările Comisiei oncologice multidisciplinare.

Rezecția hepatică este o intervenție chirurgicală în care se îndepărtează porțiunea de ficat afectată de cancer. Pentru orice operație la nivel hepatic, este necesară o echipă chirurgicală experimentată și tehnologie de ultimă generație, datorită complexității anatomice a acestui organ. Recuperarea pacienților care suferă astfel de intervenții chirurgicale complexe necesită îngrijiri avansate din partea medicilor specializați în anestezie și terapie intensivă. În unele cazuri, rezecțiile hepatice pot fi făcute prin metode minim invazive, precum laparoscopia sau chirurgia robotică, care permit o recuperare mai rapidă și reduc riscul de complicații.

Tags:   ficat gras   sanador   steatoza hepatica

Comentarii

Ultimele anunturi Zapp ADS

>