autor: Alina Georgescu Alllinna@gmail.com
Postat: 22.09.2024 , 04:11 pm

Lifestyle

Descoperire șocantă: Fermele de blană ar putea fi sursele viitoarelor pandemii

Un studiu recent efectuat în China a relevat că virusurile care ar putea infecta oamenii în viitor sunt răspândite în fermele care cresc animale pentru blana lor, cum ar fi nurci, ratoni și vulpi, conform Nature.com. Experții din domeniul bolilor infecțioase cer implementarea unor măsuri de biosecuritate mai stricte în aceste ferme, pentru a preveni transmiterea agenților patogeni periculoși de la animale la oameni. Eddie Holmes, virusolog la Universitatea din Sydney, Australia, avertizează că fermele de blană pot reprezenta o punte de transmitere între oameni și virusurile prezente la animalele sălbatice, facilitând astfel apariția de pandemii.

Avertismentele vin în urma unui amplu studiu privind virusurile găzduite de animalele crescute pentru blană din China, publicat recent în revista Nature. Cercetătorii susțin că aceste animale ar putea fi rezervoare de virusuri cu potențial de transmitere la oameni. Alice Hughes, biolog conservaționist la Universitatea din Hong Kong, afirmă că este imperativă trecerea la producția de blană artificială sau îmbunătățirea reglementărilor privind comerțul cu blănuri, inclusiv implementarea unor măsuri stricte de biosecuritate la nivel mondial.

Industria creșterii animalelor pentru blană este una globală, cu majoritatea fermelor amplasate în Europa și China. În 2016, fermele din Europa au produs 39,05 milioane de blănuri de nurcă, în timp ce cele din China au produs 26,16 milioane de blănuri. Cu toate acestea, creșterea animalelor pentru blana lor prezintă riscuri, deoarece multe specii sunt sensibile la virusuri umane. De exemplu, la începutul pandemiei de COVID-19, SARS-CoV-2 s-a răspândit în fermele de nurci din Europa, iar focare de gripă aviară au fost semnalate la nivel global.

Tags:   china   blanuri   pandemie   virusuri   ferme de animale

Comentarii

Ultimele anunturi Zapp ADS

>